Blogging

Cum am descoperit un nou blog despre calatorii

Ideea unui copil in viata mea nu mai pare atat de departe, acum ca deja am inaintat in varsta! Incercand sa constientizez mai bine ce ma va astepta atunci cand voi avea un copil mic acasa, am inceput sa citesc tot felul de blog-uri si site-uri care trateaza acest subiect. Intamplator am dat peste Maria de la www.micuta-turista.com, probabil cea mai tanara bloggerita din tara noastra. Maria nu are decat un an si trei luni la acest moment, insa este pasionata deja de calatorii, la fel ca si parintii ei!

De ce sa o citim pe Micuta Turista?

Trebuie sa recunosc ca blog-ul Mariei m-a facut sa ma mai relaxez putin dupa ce am tot citit pana la acest moment. La fel ca si mine, parintii Marieri sunt pasionati de concedii in aer liber si in care sa descopere noi si noi locuri. Insa, eu deja ma gandeam ca va trebui sa renunt la aceasta idee pentru o buna perioada de vreme, doar nu voi pleca la drum alaturi de un bebe abia nascut. Insa acum mi-am dat seama ca aceasta idee nu este chiar una nebuneasca, ba din contra. Copilul mic se poate bucura la fel de mult de o vacanta frumoasa la fel ca si parintii lui!

In planificarea unei vacante alaturi de un copil mic trebuie sa tinem cont insa de cateva aspecte. Spre exemplu, nu ne putem planifica o vacanta in mijlocul iernii, atunci cand temperaturile sunt prea mici chiar si pentru noi, adultii. De asemenea, nu ar trebui sa ne gandim nici la o destinatie indepartata, catre care am face mult pe drum fie ca am pleca cu o masina, fie ca am apela la avion. Insa toate aceste aspecte sunt unele destul de logice, asa ca nu trebuie sa ne facem griji in aceasta privinta.

Micuta Turista a calatorit pana acum atat la mare, cat si la munte. Putem spune deja ca marea este destinatia ei preferata, mai ales ca bunicii din partea tatalui locuiesc in Constanta. Ceea ce inseamna ca Maria s-a tot plimbat pana acum pe litoralul romanesc. Prima ei excursie la mare s-a petrecut cand ea nu avea nici macar trei saptamani! Anul acesta, cand putem spune deja ca Maria s-a facut ceva mai mare, a plecat la mare inca din luna mai, in extra-sezon. Desi vantul puternic provoca valuri destul de mari, Maria s-a bucurat si de aceasta data de iesire.

Ce as putea sa mai spun eu acum?! Eu care imi faceam griji ca nu voi mai pleca in concedii pentru cativa ani pana cand copilul va creste! Maria este insa un adevarat exemplu pentru toti cei care se gandesc ca viata lor nu va mai putea fi deloc la fel dupa ce un copil se va naste!