Constructii Decoratiuni

Cum să vă redecorați curtea simplu și ieftin

În ultimii ani, interesul pentru aspectul grădinilor și al curților a atins nivele mult mai mari față de anii precedenți. Această preocupare a dus la investiții majore în domeniu, fapt ce a determinat producătorii să se întreacă în oferte pentru clienții dornici de a face modificări, mai mari sau mai mici.

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le puteți face pentru a conferi un aer modern curții dumneavoastră, este să optați pentru un pavaj. Cu toate că pare o alegere care vă limitează oarecum posibilitatea de a vă pune în valoare spiritul creativ și originalitatea, aflați că aveți la dispoziție o gamă variată de opțiuni, pentru toate gusturile și buzunarele.

pavaje Cele mai căutate tipuri de pavaje rămân cele pe bază de pavele, datorită simplității cu care se instalează, prețului accesibil, precum și calității. Un punct forte al clasicelor pavele consta în faptul că pot lua diferite forme, mărimi și culori, permițându-vă să formați diverse modele pentru a vă personaliza pavajul.

Dacă vă doriți însă un pavaj mai modern și sunteți dispuși să investiți mai mult în construirea acestuia, producătorii vă pun la dispoziție și pavaje din alte materiale, precum beton sau asfalt. Calitatea acestora variază, însă ce le deosebește de pavele este aspectul modern pe care îl conferă curții în care sunt amplasate. Dacă nu vă atrag culorile gri sau negru, puteți alege și un pavaj tot dintr-un astfel de material, dar care, prin aspect și consistență, să imite lemnul, piatra ori alte materiale asemănătoare acestora.

Ce trebuie să aveți în vedere în momentul în care alegeți să vă modernizați curtea cu un pavaj, este greutatea vehiculelor cu care plănuiți să circulați pe suprafața acestuia. Dacă cele mai multe pavaje suporta greutăți de 4-5 tone, există și anumite pavele care se fisurează la greutăți de peste 2-3 tone.

În ceea ce privește întreținerea lor, nu veți avea prea multă bătaie de cap. Majoritatea se curăță ușor, un jet de apă fiind suficient pentru înlăturarea oricăror depuneri. Ceea e s-ar putea să vă creeze probleme totuși sunt urmele de ulei, care se infiltrează de obicei, în pavele.

Pentru a evita acest inconvenient, precum și depunerea de apă pe suprafața pavajului, care devine foarte alunecoasă după fiecare ploaie, aveți posibilitatea de a alege și un pavaj permeabil care reține apa gradual, până la infiltrarea acesteia în sol. De asemenea, pavajele permeabile permit și procesul de evaporare a apei, care duce la răcirea suprafeței, lucru benefic mai ales pe timpul verii.

Așadar, nu este nevoie de investiții majore pentru a vă redecora curtea într-un spirit modern și estetic! Pavajele sunt o soluție ideală, diversificată și la îndemâna oricui.