Constructii

Pardoseli exterioare decorative

Pardoseală exterioară din beton amprentat

Astăzi vom vorbi despre pardoselile exterioare decorative, mai exact, despre betonul amprentat și despre piatra spălată sau betonul spălat. Ce sunt aceste tehnologii, cum sunt folosite, la ce ne ajută și care sunt avantajele.

Betonul amprentat și piatra spălată fac parte din domeniul construcțiilor de soluri exterioare. Sunt folosite ăn România de peste 20 de ani și prezintă, pe lângă estetica deosebită, alte calități înalte privind rezistența.

beton amprentat # Betonul amprentat sau pavajul amprentat este o tehnică care a apărut pentru prima oară în America de Nord, fiind preluată de către europeni după un timp foarte scurt. Este folosit în principal pentru pavarea suprafețelor exterioare, fiind cel mai căutat tip de pavaj la ora actuală. Betonul amprentat are o gamă variată de culori și forme care, combinate, dau rezultate extraordinare. Acest pavaj se poate asorta perfect cu celelalte culori din mediu și, că tot vorbeam de estetică și de forme, prezintă următoarele modele: piatra iregulară, piatra continuă, piatra de rîu, pavele, trotuar, trotuar parizian, lemn, parchet și multe altele.

piatra spalata # Piatra spalata sau covorul din beton spalat este un tip de pavaj la fel de folosit ca și betonul amprentat, având de asemenea o gamă variată de texturi. Când vorbim despre texturi, ne referim la piatra din care este compus betonul. Puteți alege dintr-o varietate de pietre, atât ca culoare, cât și ca mărime, în functie de preferințe. Betonul piatră spălată își are denumirea de la modul de efectuare, adică, din spălarea și obținerea rezultatului final. Asupra acestui beton, după turnarea șapei, se aplică un acid special care erodează doar partea superioară a betonului (1-2 mm).

Ca și mod de întreținere, aceste pavaje decorative sunt extrem de ușor de întreținut, fără costuri extraordinare. Spălarea cu apă la o anumită perioadă de timp și atenția la ce circulă pe pardoseală vă va ajuta să întrețineti aceste pavaje pentru o foarte mare perioadă de timp. Betonul amprentat are un design lucios și atrăgător datorită lacurilor ce-i sunt aplicate la final pentru a forma o peliculă, atât pentru protejare, cât și pentru înfrumusețare. Se recomandă atenția la: petele de ulei, NEfolosirea sării, aplicarea rășinei la o perioadă de 1-2 ani pentru a menține suprafața lucioasă.

Cam atât deocamdată despre pavajele exterioare decorative. Mai multe detalii în următorul articol.