Blogging Generale

Sfaturi pentru mutatul într-o casă nouă

Fie că e provizoriu sau definitiv, mutatul într-o locuință nouă poate fi o activitate mult mai stresantă decât v-ați așteptat. Pentru a evita toată agitația și dezorganizarea ce apar fix în ziua în care trebuie să plecați, vă propun o serie de sfaturi pe care să le luați în considerare atunci când sunteți puși în această situație.

1. Alocați-vă timp suficient pentru pregătiri
Prima și cea mai gravă problemă care apare în momentul în care trebuie să ne mutăm, este lipsa de timp. La prima vedere, mutatul nu pare a fi prea dificil, de aceea cei mai mulți oameni subestimează ce au de făcut și preferă să înceapă pregătirile efective cu doar două – trei zile înainte. Ei bine, cine a mai trecut prin așa ceva știe cât de mult durează să golești toate dulapurile și să aranjezi fiecare obiect în cutii astfel încât să fie transportate în siguranță. Așadar, nu vă fie frică să începeți cu câteva săptămâni înainte!

2. Asigurați-vă că aveți destule cutii
În timp ce hainele vor încăpea lejer în câteva cutii, porțelanurile sau alte obiecte fragile vor necesita o ambalare specială, ocupând astfel și un spațiu mai mare. Veți avea deci nevoie de muulte cutii. Vestea bună este că aveți șanse mari să le primiți gratuit de la anumite magazine care nu mai au nevoie de ele.

3. Renunțați la obiectele nefolositoare
Mutatul într-o nouă locuință este ocazia ideală de a decide ce să păstrați și ce nu. În timp ce împachetați, gândiți-vă dacă aveți cu adevărat nevoie de fiecare obiect și veți rămâne surprinși de cât de mult spațiu veți economisi. Dacă lucrurile nefolositoare încă au o anumită valoare, ați putea să le donați sau chiar să le vindeți. Oricum, mutatul într-o nouă locuință se va dovedi a fi mult mai costisitor decât pare.

4. Rezervați transportul din timp
Nu vă bazați pe faptul că în ziua în care ați terminat de împachetat sunați o firmă de transport și aceasta va duce pe loc toate cutiile spre noua voastră locuință. Scăpați de acest stres inutil făcând o rezervare cu câteva zile înainte, dar aveți grijă să fiți gata cu împachetatul până la data respectivă.

5. Nu vă neglijați
Așa cum am mai spus, mutatul este o activitate extrem de stresantă. Unele lucruri s-ar putea să nu iasă așa cum ați plănuit, cutiile s-ar putea să nu ajungă, iar toată această agitație se poate să vă copleșească. În plus, nu vor lipsi nici sentimentele neplăcute de tristețe și melancolie. Aveți grijă să nu vă supraestimați, luați atâtea pauze câte aveți nevoie și faceți orice pentru a reduce stresul.

mutat-casaNu va fi ușor, însă dacă rămâneți organizați și faceți totul din timp, lucrurile vor merge conform planului, fără prea multă agitație inutilă.