Uncategorized

Avantajele oferite de sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura

Odata cu construirea atator complexe de locuinte noi, sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura devin obligatorii pentru cei care cumpara astfel de apartamente. Asa cum probabil stiti, cei care construiesc astfel de complexe isi doresc ca lucrarile sa fie finalizate cat mai rapid, pentru a da in folosinta apartamentele celor care vor sa se mute in ele. Este normal ca ei sa isi doreasca sa accelereze cat mai mult acest proces pentru a putea avea acces mai repede la banii fara de care nu si-ar putea recupera investitiile. Insa, aceasta practica nu face deloc bine apartamentelor, acestea neavand timp sa „respire”.

            Sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura – o solutie impotriva „efectului de sera” din apartamente

Asta e cauza care face ca in aceste complexe de locuinte abia construite sa aiba parte de un efect de sera. Asta se traduce fie printr-un grad foarte mare de umiditate, fie prin condens, prin igrasie sau prin lipsa aerului. Exista si solutii pentru a rezolva aceasta problema, iar cea mai importanta dintre ele este reprezentata de aceste sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura. Tot mai multe ansambluri rezidentiale apeleaza la aceasta solutie pentru a putea oferi clientilor un confort cat mai ridicat in noile lor locuinte.

Uniflexplus este unul dintre cele mai cautate si mai apreciate sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, acesta fiind oferit de cei de la Termice.ro. Uniflexplus este un sistem inovativ si modern de distribuire a ventilatiei pe conducte cu diametru mic. Nu trebuie sa va faceti griji, aceste conducte pot fi montate cu usurinta in tavan, in beton, in pardoseala sau pot fi incastrate in pereti. Acest sistem poate fi folosit atat pentru apartamente, cat si pentru case, hoteluri sau birouri. Conductele vor fi ascunse foarte bine, asa ca nimeni nu va observa prezenta lor.

Sistemul Uniflexplus de ventilatie prin recuperare de caldura vine si cu cateva avantaje importante. In primul rand, este un sistem foarte simplu de montat, fiind nevoie doar de un proiect facut de specialistii de la Termice.ro. Componentele sistemului pot fi conectate foarte usor, nefiind nevoie de niciun instrument special. Sistemul beneficiaza de proprietati antibacteriene si antistatice, asa ca nu va fi nevoie de curatari ulterioare ale sistemului.

Daca tot am vorbit despre aceasta solutie alternativa pentru casa, haideti sa ne uitam putin si asupra unor pompe de caldura. Pompele de caldura formeaza un sistem geotermal de climatizare, care va poate da energie la preturi foarte mici. Acest sistem geotermal se bazeaza pe energia termala naturala a Pamantului. Aceste sisteme pot ajuta fie la incalzirea, fie la racirea apartamentului sau casei. Si pentru a face asta nici nu au nevoie de o cantitate prea mare de energie electrica. Suna bine, nu-i asa?!