Generale Sanatate

Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când nu dormi suficient

Cu toții am avut parte cel puțin o dată în viață de o noapte în care nu am reușit să ne odihnim suficient. Indiferent de cauzele din spatele acestei probleme, a doua zi eram nu doar somnoroși, dar și cu o stare generală proastă și incapabili de a rămâne concentrați nici măcar pe o perioadă scurtă de timp.

Dar de cele mai multe ori lucrurile s-au rezolvat în momentul în care am recuperat somnul pierdut sau măcar am dormit numărul de ore necesar. În ceea ce privește acest număr de ore, cei mai mulți specialiști în domeniu spun că avem nevoie de aproximativ 8 dormite, însă unii oameni s-ar putea să necesite mai multe sau mai puține. Este deci de datoria fiecăruia dintre noi să ne stabilim necesarul și să îl urmăm.

Așa cum am spus, pe termen scurt, deficitul de somn nu va cauza probleme majore. Ei bine, dacă timp de câteva zile cea mai mare dorință a dumneavoastră este să ajungeți acasă ca să puteți dormi câteva minute sau simțiți o nevoie constantă de băuturi energizante, există șanse foarte mari să dormiți mult prea puțin decât vă cere organismul.

somn Chiar dacă aparent nu pare o problemă majoră, lipsa de somn vă poate afecta întreaga sănătate. De la obezitate și până la afecțiuni de natură cardiacă, în numai câteva săptămâni de slabă odihnă s-ar putea să vă confruntați cu efectele negative ale acesteia.

Mai mult decât atât, imunitatea dumneavoastră va avea de suferit. Așadar, dacă vă considerați mult prea ușor afectat/ă de virusurile și răcelile de sezon, s-ar putea ca una dintre cauze să fie aceasta. În plus, cu toate că nu pare să aibă vreo legătura, studiile au arătat că depresia și anxietatea sunt și ele cauzate în mare parte tocmai de acest stil de viață.

Deci, nu ignorați orele de somn de care aveți nevoie! Știu că probabil aveți un program încărcat sau că v-ați obișnuit să faceți față unui astfel de stil cu ajutorul unui aport mare de cafeină, dar dacă vă faceți un obicei din a dormi mai puțin decât trebuie, vă veți confrunta mai devreme sau mai târziu cu probleme grave de sănătate.