Generale Sanatate

Ce trebuie să știți despre pistrui

De cele mai multe ori disprețuiți de către cei care îi au și doriți de restul, pistruii sunt acele mici pete regăsite în special pe fața unei mici părți a populației. Aceștia nu sunt altceva decât rezultatul producției în exces de melanină, pigmentul care face pielea mai închisă la culoare.

Chiar dacă par anomalii și ar putea fi considerați semnale de alarmă în condițiile în care cea mai răspândită formă de cancer este cel al pielii, pistruii sunt de fapt inofensivi. Desigur, în cazul în care observați semne precum iritații sau lărgirea în diametru a petelor, ar trebui să contactați un dermatolog.
Dar dacă pur și simplu vedeți că devin mai accentuați, nu vă faceți nicio problemă, deoarece acest lucru este perfect normal. În mod obișnuit, pistruii capătă o culoare mai închisă în timpul verii și își deschid puțin nuanța în lunile de iarnă, atunci când expunerea la soare este mai redusă.

pistrui Pentru a evita deci pigmentarea excesivă a pielii cu melanină, este necesar să vă protejați împotriva razelor de soare și a radiațiilor UV. Dacă vă numărați printre persoanele cu pistrui, probabil știți cât de grav este să ieșiți din casă fără o cremă de protecție solară sau o pălărie.

Dacă doriți să scăpați definitiv de pistrui, din nefericire nu există o modalitate anume. Desigur, specialiștii vă pun la dispoziție o serie de creme și tratamente care să reducă pigmentația excesivă, însă niciuna dintre ele nu s-a dovedit a fi extrem de eficientă în combaterea problemei.

Tratamentele naturale includ de cele mai multe ori lămâia și mierea de albine datorită proprietății lor de decolorare, dar există riscul de a vă albi întreaga suprafață a pielii afectate, nu doar pistruii, ceea ce fie nu ar avea niciun impact în reducerea lor, fie i-ar accentua și mai tare.

Așadar, singurele posibilități sunt sau să îi îmbrățișați și să le exploatați farmecul, sau să îi acoperiți cu cantități semnificative de fond de ten ori creme corectoare. Aveți grijă că soarele din această perioadă a anului este cel mai puternic și va determina înmulțirea pistruilor în special pe tenul dumneavoastră!

Sursa foto: descopera.ro