Generale

Cele mai bune albume de muzica rap din Romania ale anului 2016

Anul 2016 a fost unul bogat in albume RAP, fiindu-ne oferite foarte multe pana la momentul scrierii acestui articol, insa nu toate dintre albumele lansate au fost unele de succes. Cele mai bune si mai de succes albume ale anului 2016 vor fi prezentate mai jos, alaturi de mai multe detalii.

Deliric

Primul si probabil cel mai de succes album al anului ar fi albumul lui Deliric in colaborare cu Silent Strike. Acesta a fost lansat albumul in urma cu 4 luni si contine nu mai putin de 17 piese, iar putine dintre aceste piese au vreo colaborare. Cea mai de succes piesa de pe acest album a fost „Maine”, in colaborare cu EM, piesa ce a reusit sa acumuleze peste 1.3 milioane de vizualizari in 4 luni, in timp ce videoclipul piesei, lansat acum o luna, are deja peste 550.000 vizualizari. O alta piesa foarte ascultat de pe acest album este „Gaia”, piesa in colaborare cu Alexandrina, ce a reusit sa acumuleze deja peste 1.1 milioane de vizualizari. De altfel, si piesa „$efu”, are putin sub 1 milion de vizualizari, in timp ce cele mai putin ascultate piese de pe acest album sunt piesele „Alpha”, „Orasul”, „Panopticon” si piesa „Plastic”. De altfel, Deliric este unul dintre veteranii muzicii rap din Romania, acesta facand parte din trupa CTC alaturi de DOC si Vlad Dobrescu.

El Nino

Al doilea album ce s-a bucurat de un succes foarte mare este cel al artistului oltean, El Nino, denumit „Alin Durerea”, album ce numara nu mai puin de 16 piese, unele fie cu colaborari, altele solo. Si El Nino a reusit sa aiba piese foarte vizualizate, dar si unele mai putin ascultate de catre fanii muzicii rap. Cea mai de succes melodie de pe acest album pare a fii melodia „Din Rai 2”, melodie in colaborare cu Karie si Samurai, fiind o melodie ce a reusit sa acumuleze peste 1.6 milioane de vizualizari pana acum – la videoclip; in timp ce piesa fara videoclip are 450.000 vizualizari. A doua cea mai de succes piesa este in colaborare cu o artista aflata la inceput de drum, Miru, piesa ce prezinta si numele albumului, si anume „Alin Durerea”, aceasta avand peste 1.4 milioane de vizualizari, pana la momentul scrierii articolului. A treia cea mai ascultata piesa de pe albumul artistului craiovean este „Alin Bahaos”, piesa ce are 1.2 milioane de vizualizari – piesa fara clip; in timp ce piesa cu videoclip a acumulat in 2 luni 860.000 vizualizari, piesa fiind una destinata unei „asa-zise trupe rap”, denumita Satra Benz. A patra cea mai ascultata piesa este cea alaturi de Kaira, denumita „Umbra Ta”, piesa ce a acumulat peste 1.1 milioane de vizualizari. De altfel, pe albumul artistului mai sunt prezente si colaborari cu Dragos Miron, Johnny King, Stres, Sisu Tudor, Mutu, Anna, Samurai si nu numai. De altfel, piesele mai putin ascultate de pe album ar fii „Efectele Strazilor”, alaturi de Dragos Miron si Johnny King, piesa „Razboi”, alaturi de Dragos Miron, dar si piesa „Despre suflet”, in colaborare cu Rashid, piese ce nu au reusit sa depaseasca pana in acest moment 205.000 vizualizari.