Uncategorized

La ce varsta ati calatorit pentru prima data?

Voi cand ati plecat pentru prima data intr-o excursie in afara orasului in care locuiti, fie ea si de o zi chiar? Din spusele parintilor mei, eu am fost la mare pentru prima data la varsta de doi ani si cateva luni, insa trebuie sa va marturisesc ca nu imi mai aduc aminte mai nimic. Insa, pozele facute atunci stau dovada primei vizite ale mele pe litoralul romanesc. Ei bine, in urma cu cateva zile citeam blogul Mariei de la www.micuta-turista.com si aveam sa aflu ca ea a fost la mare la varsta de … trei saptamani. Prima data am crezut ca este o greseala, insa mai apoi mi-am dat seama ca asa s-a intamplat!

Cum bunicii Mariei locuiesc in Constanta, parintii ei s-au gandit ca este o ocazie numai buna pentru a o duce si pe micuta pe plaja. De atunci si pana acum au urmat mai multe vizite pe litoralul romanesc, iae Maria se pare ca este innebunita dupa plaja si mare. Unde mai punem ca a fost la mare chiar si in extra sezon, insa si atunci a avut ocazia sa se joace alaturi de alti copii de pe plaja. Insa, vantul puternic si valurile mari au cam speriat-o un pic, astfel ca nu a mai intrat in apa pentru balaceala obisnuita!

            Micuta Turista, la mare si la munte inca din primele luni de viata

Poate ati fi tentati sa spuneti ca a fost de atat de multe ori la mare doar din cauza ca acolo locuiesc bunicii ei. Insa nu este deloc asa, parintii ei sunt pasionati de calatorit, asa ca nu rateaza nicio ocazie de a iesi din oras. Astfel, Maria a ajuns pentru prima data cu trenul la munte, in Brasov. A urmat si un road trip pe Transfagarasan, probabil unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

In urma cu doar cateva saptamani, Micuta Turista a sarbatorit Ziua Copilului tot printr-o calatorie, la Bran. Parintii ei au vrut sa se cazeze chiar acolo, in Castel, insa se pare ca pentru asta este nevoie de o rezervare facuta cu cateva luni inainte. Insa, in cele din urma acestia s-au cazat la o pensiune din apropiere, Maria avand ocazia astfel de a se bucura in natura. Ulterior, Micuta Turista a ajuns chiar si la Dino Parc, in Rasnov. Cum parintii au hotarat ca nu are rost sa se astepte trenuletul, Micuta Turista s-a plimbat practic prin padure pentru mai bine de 500 de metri. Desi era cam obosita si nu a stat foarte mult, Micuta Turista s-a bucurat din plin de toata aceasta aventura!

In concluzie, tot ce pot sa spun este ca ar fi bine sa urmati cu totii exemplul pe care ni-l da Micuta Turista! Nu are de ce sa ne fie frica sa plecam alaturi de copil in excursii!